Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Havutça, Erdek'te konuştu: Balıkesir'de hedefimiz en az 5 milletvekili”

Havutça, Erdek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin Erdek ilçe merkezini ziyaret etti.

 CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve CHP eski Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun’un da bulunduğu toplantıda partililere seslenen Havutça, dört yıllık görev süresi içinde, parlamento çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimin önemine değinirken, bu seçim için CHP’den 34 Balıkesir Milletvekili aday adayı bulunduğuna dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
“Partimizin, bu bölgede Bandırma, Erdek, Gönen, Susurluk, Manyas ve Marmara ilçelerinde toplam 5649 üyesi var. Buna karşılık, Edremit ilçesinde ise 5606 üyemiz bulunuyor. Son yerel seçimde 43 bin kişinin oy verdiği Bandırma’da ise 2373 üyemiz var.

Bandırma ve Erdek yöresinde, bu zorluğu nasıl aşıp ön seçimde hangi aday adayı arkadaşımıza oy verebileceğiniz sorularına şu yanıtı verebilirim: Kriterleriniz, şu olmalı. Milletvekili olarak göndereceğiniz bu kişilerin, parlamentodaki uzmanlık alanı nedir? Hangi üniversiteleri bitirmiştir? Başarıları nelerdir? İktidar önünde dik durup mücadele edebilecek mi, yoksa zorda kaldığında kaçıp gidecek midir?”
BİRİKİM VE DENEYİMLİYİM
Balıkesir’i temsilen bir dönem daha yetki istediğine dikkati çeken Havutça, “Partimi temsil edecek bilgi, birikim, donanım ve deneyime sahibim. Kendimi, yalnız milletvekili değil, Milli Eğitim Bakanı olabilecek düzeyde görüyorum” dedi.
Ön seçimde, Edremit’in, 5649 oyuna odaklanmayıp bu bölgeden bilinçli bir şekilde aday belirledikleri takdirde Edremit ilçesini geride bırakamayacaklarını vurgulayan Havutça, “7 Haziran seçiminde yürekten inanıyorum ki, Balıkesir ilinde en az 5 milletvekili çıkaracağız. 2011 yılındaki milletvekilliği genel seçiminde bölgemizde aldığımız 90 bin oyu, 7 Haziran’daki genel seçimde 120 bine yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
ERDEK KÖRFEZİ VE KAPIDAĞ’I ŞİMDİLİK KURTARDIK
Havutça, 1/100 binlik Çevre Düzeni Plânı konusunda yaptıkları mücadele sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geri adım atmasıyla bölgede şimdilik kimyasal ağır sanayi alanının daraltılmasıyla Erdek Körfezi ve Kapıdağ’ın şimdilik kurtarıldığını belirtirken, “Sanayi alanı olarak şimdi sadece Enerji-SA’nın bulunduğu bölge kaldı” dedi.
Milletvekili Havutça, partisinin, 7 Haziran seçiminde iktidara geleceğini öne sürerken, projeleri arasında, 86 bin köye, 86 bin öğretmen atayarak, 1-2-3 sınıf öğrencilerini kendi köylerinde okutmak, Cumhuriyet ve 23 Nisan bayramlarının, bu köylerde kutlanmasını sağlamak da bulunduğunu vurgularken, şunları söyledi:
“4 yıl içinde, atama bekleyen öğretmen bırakmayacağız. Şu anda, ihtiyaç fazlası eğitim fakülteleri var. Bu fakülteleri meslek fakülteleri durumuna dönüştüreceğiz. Asgari ücretten vergi almayacağız. Emeklilere yılda iki ikramiye vereceğiz.”
Havutça, 7 Mart 2015’te, saat 13.30’da, Bandırma’da, Hayâl Çay Bahçesi’nde gerçekleştireceği toplantıda Bandırmalılara, 4 yıl içinde, TBMM’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vereceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli